Лудогорец издъхна в първите минути и отстъпи на Динамо Загреб

Срещата започна кошмарно за „зелените“

Лудогорец издъхна в първите минути и отстъпи на Динамо Загреб | StandartNews.com

Лудогорец загуби от Динамо Загреб с 1:2 у дома в първи двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион направи всичко по силите си, за да избегне поражението, но лошото начало на мача в крайна сметка коства на Анте Шимунджа и компания положителен резултат преди реванша в Загреб след седмица, съобщи БГНЕС.

Срещата започна кошмарно за „зелените“, които до 9-та минута вече губеха с два гола разлика. Дино Перич изненада стража Серджио Падт в шестата минута, а три по-късно вратарят на Лудогорец си отбеляза автогол. В 22-та минута „милионерите“ върнаха едно попадение чрез Бърнард Текпетей, който стреля силно с левия крак в близкия ъгъл и матира Доминик Ливакович.

След почивката домакините диктуваха събитията на терена, докато гостите разчитаха на контраатаки при малкото си преминавания в половината на българския тим. Шут на Рик Джонатан за малко не доведе до равенство, но Ливакович се справи по чудесен начин, овладявайки топката на голлинията си. Пиерос Сотириу на два пъти имаше отлични възможности да възстанови паритета, като първо стреля след подаване на Текпетей, но Ливакович изби, а след това удар с глава на нападателя срещна напречния стълб на вратата на хърватите.

Възпитаниците на Анте Чачич имаха две добри ситуации да стигнат до трето попадение, като и двете бяха пропилени от резервата Лука Менало, като при второто положение той бе на стрелкова позиция сам срещу влезлия на полувремето Симон Слуга. В края изстрел на друга смяна на Лудогорец – Тиаго, мина покрай вратата на Ливакович.

Така играчите на Шимунджа отстъпиха в първия мач и ще трябва да наваксват гол пасив в реванша на „Максимир“ идния вторник, 9 август, от 21:00 часа българско време. При елиминиране на хърватския гранд, родният представител ще играе с победителя от двойката Бодьо/Глимт – Жалгирис за място в груповата фаза на Шампионската лига. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай