Лудогорец размести класирането. Върна интригата в първенството

Кирил Десподов вкара два гола за Лудогорец

Лудогорец размести класирането. Върна интригата в първенството | StandartNews.com

Лудогорец спечели изключително лесен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки го с 4:0 в среща от 10-ия кръг. С този успех шампионите събират 22 точки и се връщат на върха в класирането, изпреварвайки ЦСКА-София по голова разлика.

За врачани дебют като треньор направи Владислав Вутов, който дойде като помощник само три дни преди да бъде си тръгне предишния старши Росен Кирилов и в последствие го наследи на поста. Той направи много промени в стартовия състав в сравнение с предишните мачове, но опитът му беше безкрайно неуспешен, тъй като врачани не оказаха абсолютно никаква съпротива и завършиха мача с един-единствен слаб удар в очертанията на врататаа на противника.

Кирил Десподов вкара два гола за Лудогорец, а едно попадение прибави Матиас Тисера – всичко това преди почивката. Буквално в последните секунди Каули Оливейра оформи крайния резултат след пас на Матиас Тисера, възползвайки се от разредената защита на домакините. Така разградчани отиват в Испасия за втория си мач в турнира Лига Европа в отлично настроение.

Още в 3-ата минута Ботев (Враца) остана с 10 души, след като опитният Мартин Кавдански настъпи Спас Делев по глезена при спор за топката в 22-ата секунда на двубоя. Съдията Георги Давидов най-напред наказа защитника с жълт картон, но след това му вдигна червен, след като прегледа фаула на монитора край тъч-линията, част от системата за видеопомощ на реферите (ВАР).

В 9-ата минута Матиас Тисера направи много сериозен пропуск от малкото наказателно поле, но в 17-ата резултатът беше открит. Рик Джонатан дриблира в наказателното поле на домакините и намери Десподов, който след шут с едно докосване вкара в долния десен ъгъл на Костов за 0:1.

След като в 23-ата минута Тисера пропусна за втори път, три минути по-късно се поправи и вкара втори гол във вратата на Ботев (Враца), завършил пробив и подаване на Кирил Десподов.

След това пропуските продължиха, като по един направиха Спас Делев и Кирил Десподов. Но малко преди края на първото полувреме Жан-Пиер да Силва фаулира Десподов, който сам превърна в гол отсъдената дузпа.

През второто полувреме картината на терена по никакъв начин не се промени, а лудогорци намалиха темпото. Треньорът им Анте Шимунджа направи няколко смени, в това число даде шанс и на новия защитник Аксел Фон Витри.

В 77-ата минута играч на Ботев (Враца) все пак прати топката в мрежата, но беше ясно, че въпросният Клери Сербер е поне два метра в засада. В 84-ата минута вратарят Падт трябваше да се намесва за първи път наистина сериозно, тъй като при изпълнение на фаул, Мирослав Маринов минимално отклони топката и треакторията стана изненадваща.

Източник: БНР 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай