Лоша новина за българската гродост в Уимбълдън

Шестият поставен отстъпи на четвъртия в схемата американец Купър Уилямс

Лоша новина за българската гродост в Уимбълдън | StandartNews.com

Тенисистът Илиян Радулов отпадна на четвъртфиналите при юношите и така българското участие на Уимбълдън 2023 приключи.

Шестият поставен отстъпи на четвъртия в схемата американец Купър Уилямс с 6:7(4), 3:6. Равностойният двубой на корт 12 в „Ол Инглънд клъб“ продължи час и 33 минути.

Още в първия гейм пловдивчанинът беше пробит, но той моментално направи рибрейк, предава БНР. В третия гейм Уилямс поведе с 40:0. Радулов спаси две от точките за пробив, но при третата прати топката в мрежата. В петия гейм той отрази общо четири брейкбола преди да успее да вземе подаването си за 2:3. Илиян успя да изравни при 4:4, след като реализира третата си възможност за пробив при грешка на американеца. После българинът взе подаването си на 15. В 12-ия гейм Радулов имаше сетбол но в най-дългото разиграване в мача от 19 удара завърши с топка в аут. 

В последвалия тайбрек Илиян поведе с 3:1, точки, но след това загуби пет поредни разигравания. Така Уилямс стигна до три сетбола и реализира втория, след като топката на съперника се спря в мрежата.

Във втория сет американецът успя да пробие за 5:3 и след това сервираше за място на полуфиналите. Той поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол.

Радулов завърши с 19 печеливши удари (3 аса) срещу 27 непредизвикани грешки (2 от тях двойни). Съперникът му е с баланс 22-23.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай