Локо София задълбочи бялата криза

Локо София задълбочи бялата криза | StandartNews.com

„Вън от Славия", крещяха феновете, Венци ще ги слуша

Локомотив София удари 2:1 Славия в Овча Купел в мач от 15-я кръг на „А" група и задълбочи още повече кризата в бяло. Това бе пета загуба за „белите" у дома от началото на сезона и общо 8-ма. Точни за „железничарите" бяха Генов в 43-ата и Шехуди в 84-ата минути. Малко радост на 800-те привърженици на Славия донесе македонецът Душан Савич в 47-ата мин.
След края на двубоя феновете на „белите" скандираха на играчите: „Вън от Славия". Ултрасите бяха побеснели, а шефът Венци Стефанов остана на парапета на ВИП ложата, за да ги изслуша. „Нещастно загубихме. Като не вкараш, ще ти вкарат. При втория гол на Локомотив имаше фаул. Всичко щеше да е друго, ако съдията беше свирил обективно. Но ние сме си виновни. Отново съм разочарован, треньорското ръководство да взима мерки. Не може да създадеш 10-15 положения и да не вкараш гол, а Локомотив с едно положение вкара два гола. С тези футболисти разполагаме в момента и с тях трябва да изкараме полусезона", коментира Венци. Треньорът Иван Колев пък каза: „Абсурдно. Не може да загубим такъв мач. Има някаква прокоба. При втория гол имаше фаул", добави той.

Изпълнителният директор на Локомотив Георги Марков пък обеща някои от забавените заплати на играчите му да бъде изплатени. „Радост ще има и за тях естествено. С колектива си те радват феновете. Но виждате времената са трудни – банки фалират", каза Марков.

След този двубой Локомотив е пети в класирането с 23 точки. Славия остана на 10-о място с 13.

В другия мач от „А" група по същото време Черно море потопи Марек с 3:1 в Дупница. Точни за варненци бяха Стенио (12), Коконов (45) и Манолов (60). За домакините голът вкара Петков 4 минути след почивката. В класирането тимът на Никола Спасов е 8-и с 21 точки, а Марек остава на 11 място в зоната на изпадащите с 12.

Арест за 20 ултраси на "Локо"

Ударното ядро на агитката на "Локо" (Сф) не успя да гледа на живо победата над "Славия". Над 20 "червено-черни" ултраси се озоваха в 6-о РПУ в столицата още преди началото на мача, научи "Стандарт". Те се разхождали по платното на бул. "Борис III" и пречили на движението. Патрул им направил забележка, но феновете отвърнали си стигнало да разправа, завършила с белезници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай