Локо (Сф) надигра Берое в мач от 8-ия кръг

Локо (Сф) надигра Берое в мач от 8-ия кръг | StandartNews.com

София. Тимът на Локомотив (София) надигра като домакин Берое с 1:0 в мач от осмия кръг на футболното първенство. Срещата се изигра на стадион „Локомотив" в София.

Маркос Маркиньос вкара гола за Локомотивв 77-ата минута, като това бе втората победа на тима за сезона. Капитанът на Локо отбеляза петия си гол от старта на сезона, след като засече топката с глава във вратата на Берое. Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на Берое и на вратаря на гостите Благой Макенджиев при статично положение.

През първата част двата отбора играха равностойно, като най-доброто положение за гол бе на Локомотив. В 38-ата минута Гаел направи пропуск да открие резултата. След полувремети играчите на Локомотив вдигнаха темпото. До първото по-сериозно положение обаче стигна Берое, като в 63-ата минута опасен удар на Георги Андонов мина край вратата на Локомотив. След попадението на Маркиньос отборът на Берое опита да стигне поне до равенство. В 87-ата минута опасен удар на Венцислав Христов бе спасен от вратаря Валентин Галев.

В добавеното време Игор Джоман също имаше възможност за гол, но Галев реагира своевременно и спаси.

С успеха, „железничарите" събраха осем точки, но въпреки това не успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите. Столичани само разминаха Нефтохимик, и се мръднаха от предпоследното място в елита. Берое остана с девет точки, над чертата, като със същия актив са още Славия, и Левски, но „сините" тепърва ще играят своя двубой от кръга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай