Ливърпул с уникален рекорд на Острова!

Те са първият клуб, който записва 2000 победи в първенството,

Ливърпул с уникален рекорд на Острова! | StandartNews.com

Ливърпул даде още едно потвърждения, че е най-големият английски хклуб. Тимът пренаписа историята на футбола в Англия след снощната победа над Нюкясъл с 3:1.

Мърсисайдци се превърнаха в първия клуб, който записва 2000 победи в първенството, съобщава Opta. Най-близко до знаменитото постижение са Арсенал (1926) и Евертън (1872).

Освен това хората на Юрген Клоп се разписаха в 32-ри пореден мач, което е клубен рекорд

С основна заслуга за головата форма е Мохамед Салах. Срещу Нюкасъл египетската звезда записа 15-ти пореден двубой с резултатно действие (14 гола и 8 асистенции). По този начин той изравни постижението на Джейми Варди.

"Това е просто удивително", възкликна Клоп по адрес на Салах след срещата със "свраките". "Асистенциите му са толкова важни, колкото и головете. Наистина съм доволен от периода, в който се намираме, още повече и заради натоварения график", добави мениджърът на Ливърпул.

"Червените" са в серия от осем поредни победи във всички турнири и изостават само на точка от лидера във Висшата лига Манчестър Сити. В следващия кръг Ливърпул има трудно гостуване на Тотнъм. Мачът е насрочен за 19 декември, неделя, от 18.30 часа наше време.

Другият тим, който се бори за титлата - Челси, изостана на 4 точки от първата позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай