Линдзи напусна световното по ски

Линдзи напусна  световното по ски | StandartNews.com

Американската звезда на алпийските ски Линдзи Вон напусна безславно световното по ски, което се провежда в домашния й курорт Вейл и съседния Бийвър Крийк. Скоростната кралица спечели само един бронзов медал в супергигантския слалом. "Прибирам се вкъщи при кучетата ми, каза само Линдзи, но допълни, че за стартовете от Световната купа в Банско ще е на линия. Да и дава сили отново бе дошъл нейния приятел Тайгър Уудс, но след груба грешка в първия манш тя остана на 14-о място. Водещата американка в гигантския Микаела Шифрин също кара слабо в I манш и зае 8-о място. Тя си остава последния шанс за титла на САЩ при жените в слалома утре.

Шампионката от супергигантския слалом и второ в спускането Анна Фенингер смрази конкуренцията още в първия манш. Във втория тя увеличи аванса си, но груба грешка малко след средата за малко да я изхвърли от състезанието. Вкрайна сметка Анна овладя ските и грабна заслужено второто си злато от световното. "Днес невероятното се случи и аз спечелих", каза Фенингер.

След 11-о място в I манш и перфектен втори Виктория Ребенсбург (Гер) успя да спечели среброто. Бронзът бе за Джесика Линдл-Викарби (Шв). Другата друкратна шампионка от световното Тина Мазе (Слвн) остана пета и пропусна шанса да стане първата жена спечели 5 медала от едно първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай