Lidl става официален партньор на Евро 2024 на УЕФА

То е част от стратегията на компанията за подкрепа на спорта на международно ниво

Lidl става официален партньор на Евро 2024 на УЕФА | StandartNews.com

Lidl става официален глобален партньор на Европейското първенство по футбол 2024. Партньорството стартира заедно с европейските квалификации и ще бъде в сила както по време на квалификациите през 2023 и 2024 г., така и по време на финалния турнир на първенството през 2024 г.

От 14 юни до 14 юли 2024 г. най-добрите национални отбори в Европа ще се отправят към Германия, за да се състезават за титлата европейски шампион, в десет различни града. Страните, които ще се борят за купата в всички 51 мача от финалния турнир, ще бъдат определени от европейските квалификации, които ще се проведат от март 2023 г. до март 2024 г.

Като един от водещите ритейлъри в Германия и цяла Европа, Lidl е логичен партньор на целия турнир на Европейската футболна асоциация - със силното си присъствие в страната домакин на Евро 2024 и с над 12 000 магазина в 31 държави, 30 от които в Европа. Точно както футболът вдъхновява милиони хора всеки ден, така Lidl е надежден партньор на милиони потребители в цяла Европа за ежедневното им пазаруване.

“Радостни сме, че сме част от събитие, което вълнува не само нашите клиенти, но и служителите ни. Така както нашите продукти са достъпни за всички, така и ние искаме да допринесем Евро 2024 да се превърне в преживяване за всички - например чрез нашите Lidl фен зони. Множеството страни, в които Lidl ще споделя тези вълнения, и фактът, че финалният турнир ще се проведе в страната, в която започва историята на Lidl, правят това партньорство много специално за нас", каза Йерон Бал, член на Борда на директорите за сектор „Клиенти“ в Lidl International.

С партньорството Lidl отправя и послание за важността на пресните плодове и зеленчуци, както и на спорта и физическите упражнения за активния и здравословен начин на живот, както и за това, че начинът, по който се храним и активното движение оказват огромно влияние не само върху здраве на хората, но и върху околната среда. Именно затова, следвайки принципите на Планетарната здравна диета (Planetary Health Diet), веригата постоянно обогатява асортимента си, така че да улесни клиентите да вземат съзнателни решения за покупка на здравословни и устойчиво произведени продукти. Част от тях е и въвеждането на международни стандарти за маркетинговите похвати, насочени към децата.

„УЕФА гордо приветства Lidl като партньор на квалификациите и на Евро 2024. Присъствието на веригата на целия континент ще допринесе изключително много за популяризирането на този забележителен турнир. Очакваме с нетърпение и съвместната ни работа за утвърждаване важността на грижата за здравето и благополучието, като ценности, които Lidl и УЕФА споделят взаимно.“ Така Маркетинг директорът на УЕФА Ги-Лоран Епщайн коментира партньорството.

То е част от стратегията на Lidl за подкрепа на спорта на международно ниво. То се характеризира със споделено разбиране за важността от движението и спорта и отразява стремежа на веригата да постига своите цели с отдаденост и високо ниво на професионализъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай