„Левски" с два отбора на полуфинали на държавното първенство по тенис

„Левски" с два отбора на полуфинали на държавното първенство по тенис | StandartNews.com

София. Двата отбора на ТК „Левски" се класираха за полуфиналите на Държавното отборно първенство по тенис за мъже "Happy", което се провежда на кортовете на БНТЦ. В двата полуфинала в петък от 10 ч. ще се срещнат "Левски" (първи отбор) - "Черно море-Елит" и "НСА" (първи отбор) - "Левски" (втори състав).

Първият отбор на "сините" беше категоричен срещу ТК "София" и спечели с 3-0 в последен мач от група "А". Националът Димитър Кузманов (на снимката) победи с 6:0, 6:0 Ангел Мирчев, а играещият капитан Илия Кушев спечели с 6:0, 6:2 срещу Георги Мирчев. На двойки Кузманов и Вълко Нешев надиграха с 6:3, 6:4 братя Мирчеви.

Категоричен успех записаха и шампионите от "НСА". Те надиграха ТК "Хасково" с 3-0, за да оглавят класирането в група "С". Състезателят за Купа "Дейвис" Валентин Димов победи Петър Атанасов с 4:0 и отказване на съперника. Фердун Шефкедов се наложи над Йордан Диневски с 6:4, 6:1.

В група "D" мачът на двойки определи победителя в срещата "Черно море-Елит" - "Севлиево". В него националните треньори Тодор Енев и Ивайло Трайков се наложиха над Петър Трендафилов и Илия Българов със 7:5, 6:4 и така варненският отбор зае първото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай