"Левски" притисна Боби с въпроси

"Левски" притисна Боби с въпроси  | StandartNews.com

София. Два сериозни въпроса към Борислав Михайлов поставиха от "Левски". "Сините" в лицето на Георги Иванов питат кой и как свиква комисиите и по какъв начин се определят наказанията. Повод за това е наказанието от 1 среща, което бе наложено на Георги Иванов.

Във вторник от БФС обявиха, че случаят в Пловдив ще бъде разгледан на следващото заседание, което трябваше да бъде следващия вторник. В четвъртък обаче на извънредна среща стана ясно, че Георги Иванов няма да може да води "сините" в мача срещу Литекс, завършил 2:2.

"Г-н Михайлов трябва да обясни принципа на работа в БФС и дали не е имало клубен президент, който да се е обадил. Приемам наказанието си, не смятам, че то по някакъв начин е повлияло на резултата. Но трябва да бъдем равноправни. Защото в изпълкома има хора обвързани с клубове, които дърпат чергата към себе си", заяви треньорът на "сините".

И продължи в този тон: "Смятам, че Борислав Михайлов няма право да коментира Даниел Боримиров и да му казва да мълчи. Напротив, той трябва да мълчи, когато стане дума за детско-юношески футбол. Искам да го питам какво прави БФС за детско-юношеския футбол. И какво хората от Изпълкома са направили за него в последните 12 години. Какво прави БФС за клубовете, помага ли им да се развиват и въпреки финансовите си проблеми да стъпят на крака или служат само за издръжка на централата, защото 65 процента от нейния бюджет се води от стопанска дейност, под което разбирайте - пари от наказания. За какво бяха създадени тези безсмислени отбори до 21 години, които гълтат бюджет като за Б група. И никой няма никаква цел там. Казват, че отговарят за националния отбор. Е, какво е неговото състояние. Какво е това на останалите национални гарнитури. Това, че се плащат някакви лагери не значи, че се развива футбол. Те ми пратиха някакво писмо за наказанието, и в понеделник и аз в писмен вид ще им поискам отговори на моите въпроси", каза Гонзо.

Той похвали играчите за представянето им срещу Литекс. "Аз съм горд с моите играчи а и всички виждате каква промяна има в играта им. Тези футболисти, които бяха оплювани от свои и от чужди вижте само по какъв начин играят. Искам да кажа също, че едва ли има отбор, който да налага толкова юноши колкото ние, но това трябва да се прави внимателно и доказателството го видяхте днес в лицето на Божидар Краев. Вижте отбор като Литекс, който има голям потенциал,какъв грозен футбол играе. ние за разлика от някои други отбори не разчитаме на дълги топки. Мисля,че ни трябват трима-четирима души, а и толкова можем да си позволим, заради изискванията, които имат към нас от ФИФА. Искам да ви кажа също, че в момента колективът е страхотен, всички играят само и единствено за името на Левски. Има забавяне на заплати, но отборът въпреки това излиза и се бори", каза още Гонзо и бе категоричен, че единствено Тодор Батков дава пари за заплати и премии.

Иванов заяви също, че се надява всички съдии да се представят така както го направи Ивайло Стоянов днес на "Герена". И накрая отдаде почит на починалия в петък дългогодишен лекар на "сините" д-р Жан Филипов, който ще бъде погребан в неделя от 11,00 часа в Малашевските гробища в столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай