Левски с трансферен удар

Подписа със звезда на Първа лига

Левски с трансферен удар | StandartNews.com

Офанзивният играч на Хебър Ангел Бастунов може да се счита за футболист на Левски. Тимът от „Герена“ вече има сключен договор с 24-годишния играч, пише „Тема Спорт“. И от лятото трябва да облече синята фланелка. Той ще пристигне в отбора като свободен агент. Причината е, че споразумението му с пазарджиклии изтича с края на кампанията.

Бастунов прави силен сезон за Хебър, който се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита. Той е основен играч в състава на Любослав Пенев. До момента има 29 шампионатни двубоя (б.а. – в 28 е бил титуляр), в които е вкарал 4 гола. Помогна на тима и да достигне до полуфинални сблъсъци за купата срещу Лудогорец.

В турнира има 3 срещи и едно попадение – при това в мрежата на Левски, който бе елиминиран на 1/8-финал. Интересното е, че Бастунов е минал през школата на „Герена“, но няма мач за първия тим. Носил е още екипите на Ботев Пд, Кариана и ЦСКА 1948.

Сините искаха Ангел Бастунов още през зимата. Тогава те привлякоха от Хебър дефанзивния халф Карлос Охене. Те обаче не успяха да се договорят за правата на българина.

В началото на годината от „Георги Аспарухов“ проявяваха сериозен интерес и към двама родни национали, който е актуален и в момента. Това са вратарят Даниел Наумов и централният нападател Алекс Колев. Двамата стават свободни агенти през лятото. Първият в момента е част от ЦСКА 1948, а вторият от хита на сезона Крумовград. Сините имат и друга опция за рамката – стража на Пирин Максим Ковальов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай