Левски няма право на грешка

Дунав са амбицирани да вземат поне точка на "Герена"

Левски няма право на грешка | StandartNews.com

Отборът на Левски приема Дунав Русе днес от 17:30 на "Георги Аспарухов" в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. "Сините" изчерпаха правото си на грешки. Те претърпяха две поредни загуби в шампионата, като последната беше звучният шамар - 1:3 от Ботев Враца пред собствена публика. 

В класирането Левски изостава на седем точки от лидера Лудогорец и на четири от ЦСКА-София.

Днес "сините" ще бъде без треньора си Славиша Стоянович, който е наказан.  Така мача от скамейката ще води асистентът му Небойша Милошевич. Също така в играя няма да влязат двама от титулярите - Милош Цветкович и Кали Тиам, които са наказани. Това налага рокади пред вратата, под чиято рамка ще застане отново най-вероятно Божидар Митрев. На мястото на Цветкович на десния бек ще излезе юношата Ивайло Найденов, в центъра ще бъде вероятно добре представящият се до момента Нуно Рейш, а до него ще се нареди Давид Яблонски , докато капитанът Иван Горанов ще действа отляво. На мястото на Тиам ще влезе Антони Белмонт, който ще си партнира с Давиде Мариани.  Жерсон Кабрал се завръща и ще действа на десния фланг, а по левия ще е Паулиньо. Звездата тима Габриел Обертан ще организира играта, а атаката ще води националът Станислав Костов
Русенци идват на "Герена" в ролята на аутсайдер, но са наясно, че съперникът им е разколебан след загубата от Ботев и ще преследват своя шанс. Треньорът Людмил Киров заяви, че не е невъзможно Дунав да си тръгне поне с точка от София заради колебливата игра на Левски. Младият треньор отчете по-голямата индивидуална класа на домакините. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай