Неделя,

Лекар разкри тъжната истина за Шумахер

От: Пламен Вълков -
209
Лекар разкри тъжната истина за Шумахер
A
A
A

Милионите фенове по света на Михаел Шумахер бяха разтърсени от тъжната истина за звездата, която разказа известният швейцарски невролог Ерих Ридерер. Шуми претърпя зловещ инцидент при ски спускане в края на 2013 г. 

В документалния филм "Михаел Шумахер: в търсене на истината", излъчен по френския канал RMC Story, той каза, че основната причина за влошеното състояние на шампиона е забавянето на помощта от първия медицински екип и предположи, че германецът никога няма да се подобри.

"Истината е, че чакаха твърде дълго, преди да облекчат състоянието на мозъка му. Ние, неврохирурзите, винаги казваме, че мозъкът няма време и действаме незабавно, когато има проблем с него. Именно това забавяне тогава, сега се отразява на Шумахер. Мисля, че вегетативното състояние, в което се намира е най-доброто, което той може да има и едва ли ще се подобри. Буден е, но не реагира, диша, сърцето му бие, но нищо повече", коментира експертът.

Изказването му със сигурност няма да се хареса на милионите фенове на германеца, които от 7 години чакат деня, в който той ще се оправи и отново ще се покаже пред тях.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com