Легендата Раул каза "край"

Легендата Раул каза "край" | StandartNews.com

Бившият нападател на "Реал" Мадрид и Испания Раул Гонзалес обяви, че ще сложи край на активната си кариера следващия месец, когато ще приключи сезона за настоящия му тим "Ню Йорк Космос".

38-годишната легенда се присъедини към тима от второто ниво на футбола в САЩ миналия декември, но реши да окачи бутонките година по-късно.

"Когато подписах с "Космос" казах, че ще преценя как се чувствам към края на годината и ще преценя дали мога да продължа да играя. Решението ми е да приключа да играя в края на този сезон. Изцяло съм фокусиран върху силен завършек на първенството. В следващите месеци ще преценя накъде ще поема", каза Раул.

"Моментът не е никак лек за мен, но беше правилният, за да сложа точка на всичко. Време е да си кажем сбогом. Решението е трудно, но необратимо", обясни още той.

Кариерата на Раул продължи 21 години. За това време той се превърна в истинска легенда на "Реал" Мадрид. Той беше и топреализаторът в историята на "белите", но наскоро беше изпреварен от Кристиано Роналдо. Раул игра още за "Шалке 04", след което замина за Катар и накрая - в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай