Лечков с разкрития за мача с Унгария. Кой взе решението за стадиона

Държавата е мащеха за футбола, каза той

Лечков с разкрития за мача с Унгария. Кой взе решението за стадиона | StandartNews.com

Ние сме част от УЕФА, УЕФА взе решението за мача с Унгария. Това каза по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

„Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират. Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека“, допълни легендата на българския футбол.

„Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място. Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС“, коментира бившият халф.

„Точно в този момент е голямо изкушението да се коментира футбола в момента. Дайте да обесим Боби Михайлов, ако това ще промени обстановката в България. Вчера и премиерът Дянков говори за футбол. И този премиер ще си отиде, а стадион няма да има. Колко премиери минаха и всички обещаваха. Трябва да се създадат условия. Ние искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. Държавата е мащеха за футбола. Аз ще си подам оставката, когато видя реален проект за нов национален стадион. В България за толкова години не е имало никакъв проект за стадион, а не да бъде построен“, призна Йордан Лечков.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай