Квалификациите за Евро 2016 и Мондиал 2018 пряко по БНТ

Квалификациите за Евро 2016 и Мондиал 2018 пряко по БНТ | StandartNews.com

София. БНТ взе правата върху квалификационните мачове на националния ни отбор по футбол за европейските финали през 2016 и световните през 2018 г.

До тази положителна развръзка за БНТ се стигна, след като вчера Европейският съюз за разпространение на радио и телевизия (ЕБУ) сключи сделка с УЕФА и маркетинговата й агенция CAA11.

"Това е част от глобална тенденция, подета първо от ФИФА, а след това и от УЕФА, всички футболни мачове на националните отбори да бъдат продуцирани за огромната аудитория на континента от обществените радио-телевизионни оператори в Европа", разясни за "Стандарт Нюз" Методи Манченко, главен продуцент "Спорт" в държавната телевизия. БНТ е единственият български член на ЕБУ.

Благодарение на новия контракт зрителите на БНТ ще следят мачовете на националите по пътя им в новия формат на европейското от 24 отбора, което увеличава значително шансовете на "трикольорите" за класиране.

Според БНТ, последният мач на България - гостуването срещу Дания, е бил гледан от почти 1 000 000 зрители.

Държавната телевизия ще излъчи от 15 до 30 юни и мачовете от турнира за Купата на конфедерациите, който е генерална репетиция за отбори, медии и организатори за световното в Бразилия догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай