Кузманов стартира с победа в Белград

Втората ни ракета в тениса надви Хамад Маджедович

Кузманов стартира с победа в Белград | StandartNews.com

Втората ракета на България Димитър Кузманов започна с категорична победа участието си на демонстративния турнир Източноевропейско първенство, който се провежда на червена настилка на кортовете в академията на Янко Типсаревич в Белград.

В мач от група „G“пловдивчанинът, който е №317 в света, се наложи над сръбския тийнейджър Хамад Меджедович с 6:1, 6:3 след малко повече от час и половина игра.

Кузманов стартира срещата с пробив на нула, който незабавно затвърди за 3:0. След това 26-годишният Мико направи нов пробив. Меджедович, който е извън първите 1000 в ранглистата на АТР, върна тутакси единия брейк за 1:4.Веднага след това Кузманов отново проби и после затвори сета при втората си възможност.

Българинът започна и следващата част с пробив, а след това направи и още един за 4:1. При 5:2 той сервираше за победата, но позволи връщане на един брейк. Веднага след това Димитър се мобилизира и приключи двубоя с пробив на нула.

В група "G" са още словенецът Блаж Рола и Александър Шевченко от Русия, съобщава БНР.

Другият българин в турнира е Александър Лазаров. Той е в група "I" заедно с Марко Миладинович, Павле Далиев и Емил Руусувори. По-късно днес националът ще играе срещу финландеца Руусувори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай