Кубрат е Мъж на годината

Боксьорът изпревари Гришо и патриарх Неофит в класацията на "Дарик"

Кубрат е Мъж на годината  | StandartNews.com

Третият път, в който Кубрат Пулев стигна до престижната петица в класацията на Дарик "Мъж на годината", се оказа щастлив.

Боксьорът спечели отличието с 63,4% от онлайн вота и заслужи първото място. През 2013-а Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтиненталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл. Той извоюва и правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория срещу Владимир Кличко.
"Радостен съм и съм благодарен, че въпреки някои качества на българите, които си ги имаме, ме оценяват. Мисля, че дори другите двама, Григор и Патриарха, също заслужават да са Мъже на годината - моето уважение и почитания към тях", заяви Кобрата.

На второ място в анкетата остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8% от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да осъществи пробива си в Австралия.

Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай