Край! "А" група остана без ЦСКА (ОБЗОР)

Край! "А" група остана без ЦСКА (ОБЗОР) | StandartNews.com

Писна ми от ако, защо и как, отсече Боби

Край! Мандалото в "А" група хлопна за ЦСКА и "Локо (Сф). И двата клуба са аут от елита. Заседанието на Изпълкома потвърди решението на Комисията по лицензите и на Апелативната към нея. "Всички знаем какво значат тези отбори, но никой не им е виновен. Николай Гигов отправи устна и писмена молба за преразглеждане на случая, но докато не получим съответните документи - "А" група е с 10 отбора. После може да стане и с 11, но няма да я допълваме до 12. От ЦСКА дори не отправиха молба за обжалване. Не може само да ходим след проблемите. Омръзна ми да говорим за ако, как и защо", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Той обяви, че не e обсъждано трансформирането на друг клуб в ЦСКА, особено от "Локо" (Сф). "Няма как от два тима без лиценз да направим един със. Доста неща прочетох и чух. Аз не знам дори дали има врата за "Локо" (Сф) и колко е голяма тя. Има документи, но един юрист ги тълкува по един начин, друг по втори. ЦСКА може да продължи участието си в първенството, но във "В" група", продължи бившият вратар на националния отбор. "Няма какво да разглеждаме за ЦСКА. Изчетох доста неща в последните дни. Гледам, че вече има четири ЦСКА", каза още Михайлов. Той разкри също, че предстои среща с ПФЛ, на която да се обсъди дали ще има мач за суперкупата и датата му. Освен това ще се решава и нов формат за провеждане на турнира за купата на България.

Венци: Няма да ме правят на глупак

Нещата са решени отдавна - има отбори с лиценз и без, отсече президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов. "За ЦСКА е "А" окръжна. Доколкото знам, преобразуванията и сливанията са забранени. Ако има някакви такива схеми, то задълженията на ЦСКА остават. Проверете го. 37 млн. Който и да ги вземе срещу 2, 3, 4, 5, 7, 12 или 23 млн. Ще се явят бившите футболисти, президенти. Само Митко Борисов и Иво ще искат 12 млн. Не съм съгласен Гриша Ганчев, че ЦСКА трябва да остане в "А" група. Не може ние, останалите, да се явим в ролята на глупаци. Тук въпросът не е за ЦСКА, "Славия", "Локомотив" или "Левски". Едни ще ходят на въздушна възглавница, ще пият и ядат, а кака Пена от Чукурово ще плаща после 2-3 лв. заради тях", завърши Стефанов.

Няма да играем изобщо

обяви президентът на "Локо" (София) Николай Гигов след Изпълкома. "Какво ново да има? Нищо. Дали сме молба до БФС. Искаме от тях да питат УЕФА дали можем да получим малко време да изплатим задълженията си към НАП", каза Гигов. Задълженията на "червено-черните" са малко над 1 милион лева. "Ако ни дадат разрешение да платим със закъснение, ще го направим и ще играем. Иначе няма да участваме изобщо", бе краткият коментар на Гигов, който побърза да отпраши от сградата на БФС видимо недоволен.

Ганчев напуска почервенял БФС

Босът на "Литекс" Гриша Ганчев си тръгна от Изпълкома на БФС почервенял и много ядосан. Той отказа да говори пред медии и охраната му разблъска репортерите. Явно Ганчев бе изнервен, тъй като желанията му не се бяха сбъднали. Преди да влезе в сградата, той заяви: "Има два символа - ЦСКА и "Левски"! ЦСКА трябва да остане в "А" група под каквато и да е форма. На всяка цена. Никой няма право да се гаври с клуба. Не е важно дали аз ще вляза. Дайте да пратим и "Левски" в "А" окръжна група. Без двата гранда футболът в България няма да е същият. Това са символите на българския спорт. В България сме свикнали да разрушим небостъргача и да построим колиба. "Литекс" си е "Литекс", каза Ганчев.

"Червените" опряха до "Надежда"

Поредна схема за връщане на ЦСКА се появи вчера сутринта преди заседанието на Изпълкома. Заговори се, че спасението за "червените" в "А" група ще дойде от "Надежда". Стига "Локо" (Сф) да спаси лиценза си. "Червено-черните" щели да се преобразуват в ЦСКА. Зад този проект стоели Гриша Ганчев, Николай Гигов и Юлиян Инджов. Ганчев щял да покрие дълговете на "железничарите", за да оправи нещата. Гигов пък имал вариант да запази "Локо" (Сф), като от своя страна получи лиценза за адашите от Горна Оряховица, които щели по административен път да влязат в "А" група. Тимът от "Б" група остана без Бончо Генчев, който обяви, че напуска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай