Кръщават мотополигон на името на Дени

Близо 100 000 лв. е вложила община Левски за трасето в Козар Белене

Кръщават мотополигон на името на Дени | StandartNews.com

Мотополигонът в Сапарева баня, община Дупница, ще се казва "Добромир Добрев" в памет на трагично загиналия в Румъния наш състезател. Именно в родния край на Дени от следващата година ще се връчва едноименна купа на победителя в кръг от републиканския шампионат по мотокрос. Това съобщи президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

Тази събота на възстановения полигон в с. Козар Белене, община Левски, след 4-годишно прекъсване се проведе републиканският шампионат по мотокрос Гран При Левски в памет на Дени. Присъстваше цялото семейство и всички приятели на незабравимото момче. От името на федерацията и колеги състезатели бе връчена купа с посланието "На първо място в сърцата ни завинаги". А приятелката на Дени подари на федерацията паметна купа. "Фаталният инцидент с Добромир Добрев, отнел живота му, помрачи състезанието", сподели кметът на община Левски Любка Александрова.

Около 100 хил. лв. е похарчила общината за реконструкцията на мотополигона, като нивото на обезопасяване е изцяло съобразено с изискванията на Европейския мотоциклетен съюз. Много малко трасета в света както това имат 90 процента видимост за публиката, подчерта председателят на организационния комитет "Гран При" Румен Петков. През 2015 г. по случай 30 години от построяването на мотополигона в Козар Белене трасето ще кандидатства за евролиценз. Гран При Левски бе генерална проверка за предстоящия кръг от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85 и Източноевропейския шампионат в МХ1, МХ2 и МХ. Стартовете са в края на тази седмица в Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай