Кой е най-скъпият футболист играещ в България

Защитник на Лудогорец оглави престижната ранглиста

Кой е най-скъпият футболист играещ в България | StandartNews.com

Защитникът на Лудогорец Антон Недялков бе обявен за най-скъпият играч в елитната ни футболна лига от авторитетния немски сайт transfermarkt. Националът вече струва 3,5 милиона евро и така изравни съотборника си от дясната зона на отбраната Сисиньо.
Сайтът обаче определя Недялков за номер 1, тъй като той повишава цената си. Любопитен е фактът, че двамата най-скъпи у нас са защитници, което не без аналог за другите европейски първенства.
Под Недялков и Сисиньо остават още двама от Лудогорец. Това са Клаудиу Кешеру и Абел Анисе, които са оценени на по 3,3 милиона евро. Анисе също поскъпва, като доскоро беше оценяван на 2,8 милиона евро. Петото място е за Тиаго Родригес от ЦСКА с цена от 3 милиона евро, колкото е и Джоди Лукоки от Лудогорец.
В списъка следват легионери от Разград, като в групата се вклинява нападателят на ЦСКА Али Соу с 2,8 милиона евро. Едва на 14-о място е един от считаните за най-добри български футболисти в момента - Тодор Неделев от Ботев Пловдив с 2,2 милиона евро. Най-скъпият представител на Левски е Холмар Ейолфсон - 18-и с 2 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай