Коста Рика прибира $6 млн. при победа

Коста Рика прибира $6 млн. при победа | StandartNews.com

Футболистите поведоха и жените, хапват боб и люта супа

$6 млн. долара е залогът за Коста Рика в днешния 1/4-финал с Холандия. Толкова ще получи отборът от Централна Америка, ако спечели мача, разкри пред бразилските медии вицепрезидентът на костариканската федерация Ноел Ибо. До момента тимът си е заработил 14 млн.: 9 за класиране на световното, 1 млн. за излизане от предварителната група и още 4 млн. за победата срещу Гърция на 1/8-финала. Тези пари ще бъдат поделени между играчите, персонала и треньорския щаб на националния тим.

Костариканците пристигнаха в Салвадор, където ще се играе днешният мач, заедно със съпругите и гаджетата си. Те бяха отведени в хотела с полицейски ескорт. По искане на ръководството достъпът до отбора е ограничен максимално. Коста Рика са заели три етажа от сградата. Група от четирима фенове посрещна любимците си пред хотела, но не бе допусната да влезе вътре. Гостите са си поръчали пикантен боб на закуска в деня на мача, както и супа "Ацтека", която включва чесън, люти чушки, пилешки бульон, месо, ориз, царевица, сметана и тортиля.

Треньорът на тима Хорхе Луис Пинто определи Ариен Робен за най-голямата заплаха. "Той е в пика на своята кариера, истински кошмар за всеки отбор", каза Пинто пред Ройтерс. 30-годишният Робен вкара три гола за Мондиала до момента. "Разбира се, целият отбор на Холандия му помага много, но ако погледнете начина, по който атакува и вкарва голове, без съмнение може да кажете, че е един от тримата или четирима най-добри играчи на това световно първенство", добави селекционерът.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай