Кошмарът на Костомаров! Уникална изповед

Какво разказа за огромната драма олимпийският шампион

Кошмарът на Костомаров! Уникална изповед | StandartNews.com

Уникална изповед на олимпийския шампион по фигулно пързална Роман Костомаров, който преживя страшна драма в живота си. 

През последните шест месеца  Костомаров се превърна в герой по цял свят. 

След множество операции и частична ампутация на крайници заради сепсис, олимпийският шампион по танци на лед продължи усилени тренировки във фитнеса, а последно излезе и на леда. 

За първи път след дълго възстановяване спортистът реши да даде откровено интервю в шоуто „Тайната на един милион“ по НТВ и разказа как преминава през периода на рехабилитация.

В телевизионното предаване Лера Кудрявцева показа архивни кадри от обучението на Роман Костомаров преди тежкото му заболяване. Телевизионният водещ забеляза, че сълзите на шампиона бликнаха, когато гледаше стари видеоклипове, и попита спортиста дали му е трудно да се види на кънки?

„Трудно е. Много трудно. Вкъщи, когато  имам възможност гледам на телефона си и когато изскочи видео как работим в залата с нов номер с Оксана, веднага напират сълзи. 

Когато видите как краката и ръцете ви се движат, колко съвършено е човешкото тяло - и колко несъвършено е то в моята ситуация. 

Трябва да признаем, че това вече е завинаги. Каквото и да правят, каквито и протези да поставят. Това няма да замени ръцете и краката ми. 

Все още можете да живеете без крака, но как можете да живеете без ръце? 

Целият живот е изграден върху това какво правиш с ръце. Татуирах си на ръката, че смъртта е част от живота. Всъщност се сблъсках с това, а от другата страна татуирах инициалите си "

„Просто започнах да кашлям нон-стоп, да кашлям и да кашлям. 

Разплаках се и разбрах, че няма друг изход. 

Крещях от болка, сякаш ме оперираха жив. Отначало не можете да вдигнете главата си от възглавницата, да вдигнете ръката си, а също така е трудно да вдигнете отрязания крак. Веднага щом хората започнат да ме съжаляват, започвам да плача."

през януари 2023 г. Роман Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. 

Състоянието му постепенно се влоши.

Спортистът получи сепсис, след което краката и ръцете му бяха ампутирани. 

Олимпийският шампион по танци на лед започна да излиза от комата си в края на зимата. След като беше изписан от болницата, Роман активно тренираше във фитнеса и споделяше кадри от своите тренировки с абонатите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай