Конти поведе в Джирото

Маснада взе шестия етап

Конти поведе в Джирото | StandartNews.com

Шестият етап на колоездачната обиколка на Италия, в който бяха изминати 238 километра от Касино до Сан Джовани Ротондо, даде много поводи за радост на домакините, след като бе спечелен от Фаусто Маснада, а Валерио Конти поведе в генералното класиране.

Италианците Маснада и Конти бяха още от началото в групата на бегълците, а 28,7 километра преди края предприеха нова атака, която им позволи да се откъснат първи и втори на изкачването при Копа Касаринеле. Това им действие прекърши съпротивата на преследвачите и оставащите километри до края двамата трябваше да решат помежду си спора за етапната победа. Той се запази до последните 100 метра, когато по-свежият Маснада атакува мощно и завърши с време 5 часа, 45 минути и 1 секунди, с 5 секунди пред втория Конти. Това бе и първа италианска победа във 102-рото издание на "Джирото".

По-голямата радост обаче би трябвало да е за състезаващия се за тима на "Обединените арабски емирства" Конти, който пое розовата фланелка на лидер от словенеца Примож Роглич. За Роглич етапът бе труден, тъй като словенецът падна още в самото му начало, но все пак успя да го завърши заедно с основната група, без да личи да има особени по-ражения по тялото му. Пелотонът изостана със 7:18 минути от победителя Маснада. Трети в днешния етап завърши испанецът Хос Рохас на 38 секунди, който заедно със сънародника си Рубен Пласа организира атака срещу италианеца Джовани Карбони в последните метри за третото място.

Пласа финишира с времето на Рохас, а Карбони остана на 5 секунди зад тях. Така след днешния шести етап 26-годишният Конти води с общо време от 25 часа и 22 минути, като има преднина от 1:41 минути пред Карбони. Трети е французинът Нанс Питърс, който е на 2:09 минути зад лидера. Хос Рохас, Валентин Мадуас (Франция), Амаро Антунеш (Португалия) допълват челната шестица, а етапният победител Маснада е седми на 3:14 минути зад Конти.

Досегашният лидер Роглич вече е на 11-о място на 5:24 минути зад Конти, а другият основен фаворит за крайна победа - британецът Саймън Йейтс, е 13-и на 5:59 от "розовата фланелка". В петък предстои седмият етап от обиколката на Италия, в който състезателите ще изминат 185 километра от Васто до Л'Акуила, като ще имат два междинни спринта и едно изкачване от втора категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай