Колко богат е Тайсън Фюри

След битката с Уайлдър той прибира още значителни суми

Колко богат е Тайсън Фюри | StandartNews.com

Името на Тайсън Фюри безспорно е най-актуалното в големия бизнес в бокса в момента.

 Фюри победи по безкомпромисен начин Дионтей Уайлдър след технически нокаут в седмия рунд и отново всички говорят за "Циганския крал", като сред водещите боксьори в тежка категория. Освен това британският боксьор прибра и солидна сума за втория двубой с Уайлдър.

Според ESPN, и Уайлдър, и Фюри ще получат минимум по 3,8 милиона долара като официален хонорар. И британецът, и американецът ще заработят още по над 20 млн. паунда милиона долара. Към тези цифри не са включени доходите от платените телевизионни излъчвания.

Според Wealthy Gorilla, богатството на Тайсън Фюри преди двубоя е било оценено на 31 милиона паунда. За първия му двубойс Уайлдър през 2018 г. е взел едва 2,3 милиона паунда. Но след тази битка, Фюри се съгласи на договор на стойност 80 милиона паунда за пет битки с ESPN.

"Циганският крал" също така заработи 12 милиона британски лири от единствената си поява в WWE, когато победи Браун Стройман. Ако се стигне до двубой между Фюри и Антъни Джошуа, то за двамата ще има гарантирани 77 милиона паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай