Кобрата посрещна Чисора с трибагреник

Кобрата посрещна Чисора с трибагреник | StandartNews.com

"Зауерланд" призна, че работи за мач на Пулев в София

Ще бъде като кланица, от която аз ще изляза победител, закани се Дел Бой

Кубрат Пулев и Дерек Чисора подгряха публиката за предстоящата битка помежду им със закани за нокаут и истинско зрелище за феновете. Двамата дадоха обща пресконференция на българска земя днес. Скандалният британец остана възхитен от посрещането и овациите, които Кобрата получи при влизането си в х-л "Радисън" в София. Той също благодари на опонента си, че му е предоставил възможността да посети България. Любезностите на побойника обаче се изчерпаха и той побърза да демонстрира острия си език. 187-сантиметровият биткаджия се закани на Кобрата и отсече, че ще приключи срещата с нокаут. Пулев както винаги остана спокоен и не се поддаде на провокациите на Чисора.

"Дерек каза, че не се плаши от мен, а вече изпи две чаши вода. Неговата най-силна страна е шоуто и той се справя добре в това. Чак и на мен ми харесва, а аз не гледам комедии", избъзика се Кубрат с противника си. Кобрата се показа като добър домакин и подари на съперника си българско знаме. Подаръкът бе приет добре от английския хулиган, който позира с трибагреника пред обективите. 32-годишният британец оприличи предстоящия сблъсък на кланица, от която той ще излезе като победител. Дел Бой, както е прякорът на Дерек, не оправда реномето си на циркаджия и се държа възпитано за своите стандарти. Роденият в Зимбабве боксьор стана известен с панаирите, които спретва покрай мачовете с негово участие. Британецът си позволи да наплюе Владимир Кличко преди двубоя си с Витали. Баткото също си изпати от сприхавия нрав на Чисора, който му наби шамар на официалния кантар. Най-култовото изпълнение на Дерек си остава целувката, с която дари Карл Бейкър преди срещата им. Извън ринга 32-годишният англичанин също обича да се забърква в неприятности. През годините скандалджията успя да се забърка в куп неприятности с властите - от побой над тогавашната си приятелка до нападение на полицейски служител. Дел Бой може да не е сред най-талантливите боксьори в тежка категория, но при него едно нещо е винаги гарантирано - шоуто, което привлича погледите на целия боксов свят.

На брифинга днес представителят на "Зауерланд" Крис Майер призна, че компанията работи по това Кубрат да се бие в София. "Ако Пулев спечели, със сигурност ще направим двубой тук. Искаме да разширим пазара си", заяви Майер.

Ще грабна този шанс, отсече нашият боксьор

"Това не е последният ми шанс за световната титла, но смятам този път да се възползвам от възможността", заяви Кубрат Пулев пред "Стандарт" и отсече, че Чисора трудно ще издържи 12 рунда срещу него. На общата пресконференция Кобрата изрази съжаление, че битката няма да се състои на родна земя. Той също се закани, че е по-добър от съперника си и знае как да го победи. "Ще си проличи на ринга, тук можем да си говорим каквото си искаме. Истината е една и ще стане ясна на 7 май в Хамбург", допълни Пулев. Той също призна, че се надява на сериозна подкрепа от страна на родните си фенове. "Сигурен съм, че залата ще бъде пълна с българи, които ще ме подкрепят по пътя към успеха", завърши Пулев.

Ще ни свалят шапки, закани се Дерек

Скандалният Дерек Чисора се закани да размаже Кубрат и даде рецептата как смята да го постигне. "Той е по-висок от мен и има по-голям разтег и ще опитва да стои на дистанция, но аз ще го намеря и ще го унищожа. Ще видите. Вие още не сте видели какво мога. Ще направим такъв мач, че хората ще си свалят шапките пред нас", заяви Чисора пред "Стандарт" и разкри, че това е последният шанс на Кобрата да грабне световната титла. Той също призна, че никога не се е подготвял така преди мач. "Не става дума за физически тренировки, а за ментална подготовка. Мога да изляза на ринга и ако тежа 150 кг, и пак да спечеля", надъха се Дел Бой. Скандалджията се подигра със стила на съперника си на общата им пресконференция и добави, че изобщо не се страхува от Пулев. "Знам много добре как се боксира той. Кубрат продължава да се бие като аматьор. Той е боксьор, но не е боец. Аз съм по-силен от него", отсече Дерек и призна, че готви истинско шоу. "Няма да пея като Фюри, но шоу ще има. Ще го направя известен. Кубрат, не се притеснявай, ще станеш известен. Аз бях този, който го избра за следващ опонент, а не обратното. Исках да се бием тук в България, но това не стана факт. Знам, че съм по-добър от него и ще го видите. Не сте съгласни и можете да ме освирквате колкото си искате", завърши бившият претендент за световната титла.

Майер: Готвим Кубрат за за световната титла

Изпълнителният директор на "Зауерланд" Крис Майер разказа пред "Стандарт" за шансовете на Кубрат да грабне кралската корона в тежка категория, както и причините, които го спряха в първия му поход. Шефът призна също какво е накарало компанията да привлече Кобрата и от колко дълго двамата се познават.

- Господин Майер, как се спряхте на Кубрат и какво ви убеди да го привлечете в "Зауерланд"?

- Познавам го още от 2005 г. Нашите скаути го наблюдава изключително дълго. Срещнахме се с него 2-3 години преди да стане професионалист. Кубрат беше много добър аматьор и притежава голям опит. Ние видяхме в него голям потенциал да стане на световно ниво и при професионалистите и това ни убеди да го вземем при нас.

- Притежава ли Кубрат необходимите умения да стане световен шампион?

- Той определено има всички качества за това. Има и необходимия талант. Дерек се опита да го провокира с думи, а Кубрат не трепна. Той е толкова спокоен човек и не губи търпение. Винаги следва своя път.

- Какво не ви достигна срещу Владимир Кличко?

- Не се подготвихме достатъчно добре. Ние като тим допуснахме грешки. Кубрат също нямаше добър ден. Не спечелихме психологическата война, а Владимир е много слаб ментално. Той е почти перфектният боксьор, но няма брадичка и психиката му е като на момче, което е в мъжко тяло. Владимир няма вяра в себе си и е изпълнен със съмнения. Дълбоко в сърцето си той се съмнява в уменията си. Поражението не може да отнеме нищо от потенциала и възможностите на Кубрат да грабне короната и да я защитава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай