Кметът на Благоевград даде старт на турнир по таекуон-до

Кметът на Благоевград даде старт на турнир по таекуон-до | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов откри Четвъртия международен турнир по таекуон-до ITF „България Оупън". Официалната церемония се състоя в благоевградската зала „Скаптопара" в събота вечерта. Градоначалникът благодари на организатора на турнира Марио Богданов, президент на Българската федерация по таекуон-до, който прави много за младите спортисти в града.

„Благоевград се е гордял и ще продължи да се гордее с благоевградските таекуондисти, носители на стотици медали, световни и европейски титли. Всички качества, които изповядва бойното изкуство таекуон-до – самообладание, самоконтрол, честност и непримирим дух, аз съм сигурен, че ще видим в зала „Скаптопара", заяви кметът Камбитов.

След церемонията бяха наградени победителите при юношите и девойките младша и старша възраст. Тази година 7 страни взеха участие в „България Оупън" - Гърция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Кипър и България. Страната ни се включи в престижната битка със 17 клуба, като домакините - благоевградският клуб „Фолкън", участват с 30 състезатели. Днес състезанията продължават при мъжете и жените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай