Сряда,

Хора на Бербатов нападнаха Боби Михайлов

От: Владислав КОЛЕВ -
282
Хора на Бербатов нападнаха Боби Михайлов
A
A
A

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов за президент на БФС заяви, че настоящият бос на футбола ни Борислав Михайлов е използвал служебното си положение, за да принуди клубовете да подпишат контрадекларация, с която да се отметнат от искането си за свикване на извънреден Конгрес на централата.

Това са думи на Величков пред Дарик и dsport:

""Основата на този сигнал е реакцията на БФС, след като бе внесена подписката с искане на Конгрес, която е подписана от повече от 1/3 от клубовете. Вместо да започнат те да проверяват тази подписка, почнаха да се занимават с други неща. Мигновенно клубовете, които са се подписали под искането за Конгрес бяха атакувани от регионалните ръководители на футболния съюз с искане за предоставяне на контрадекларация за отмяна на това тяхно искане".

"В един момент ще изкарат хората, които са принуждавани да правят това виновни, че едва ли не самоинициативно те са започнали да притесняват клубовете, които са поискали свикване на извънреден Конгрес. Бих попитал колегите от футболния съюз - как биха реагирали, ако се окаже, че Борислав Михайлов, самообявил се за президент на БФС, тъй като още не е вписан като такъв, е автор и пряк изпълнител на тези практики, възползвайки се от служебното си положение?".

"В конкретния случай става въпрос за сезиране на Прокуратурата по отношение, лично на Борислав Михайлов, затова че е той е използвал принуда възползвайки се от служебното си положение. В момента виждаме накъде отиват нещата - колегите от БФС започват да казват, че не знаят как така зоналните ръководители са си позволили това, че те не толерират тази практика".

"Бих попитал и: "Ако председателят на Зоналния съвет в Бургас е бил отстранен за подобни практики, за какво са отстранени председателите на зоналните съвети в Благоевград и Плевен?". Това са двата региона, в които искането за Конгрес е с най-голяма подкрепа. Знаят ли кой е автор на тази контрадекларация, която бе подготвена и прилежно разпространена към зоналните съвети. Това са все въпроси, на които трябва да отговорят, ако искат да бъдат честни докрай, в което малко се съмнявам".

"Очакваме Прокуратурата да си свърши работата, да проведе разследване и да обяви някакви резултати. Така или иначе дневният ред на футболната общественост е ясен. Напрежението е достатъчно голямо. Ясно е, че клубовете искат Конгрес. Ясно усетихме това настроение от нашите срещи в страната. Хората не желаят това ръководство, искат промяна. Голяма част от тях се страхуват. Една част излязоха напред и видяхте какво стана - моментално репресии, моментално атака към тях".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com