Хамилтън е спортна личност на годината

Световният шампион във Формула 1 изпревари капитана на Ливърпул Джордън Хендерсън и жокейката Холи Дойл

Хамилтън е спортна личност на годината | StandartNews.com

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън беше определен за спортна личност на годината във Великобритания в анкетата на Би Би Сш, след като стана шампион за седми път и изравни рекорда на легендата Михаел Шумахер от Германия.
35-годишният Хамилтън изпревари капитана на Ливърпул и ангийски футболен национал Джордън Хендерсън и жокейката Холи Дойл за престижната награда, носителят на която се определя в публично допитване на Острова.
Той заслужи приза за втори път след 2014 година.

"Искам да поздравя всички тези невероятни номинирани спортисти. Аз съм толкова горд от това, което са постигнали. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Не очаквах да спечеля, като знаех останалите участници", заяви Хамилтън пред БИ Би Си.

Другите трима номинирани бяха боксьорът Тайсън Фюри, световният шампион по снукър Рони О'Съливан и играчът на крикет Стюърт Броуд.

Шампионът във футболната Висша лига Ливърпул беше избран за отбор на годината, а мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заслужи наградата за треньор на годината.
Нападателят на Манчестър Юнайтед и на английския национален отбор по футбол Маркъс Рашфорд беше отличен със специалния приз на панел от експерти за благотворителната си работа в помощ на деца в неравностойно положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай