Кайзера забил нож в гърба на Нирсбах

Кайзера забил нож в гърба на Нирсбах | StandartNews.com

Ковчежник се цани да оглави футбола в Германия

Скандалът с купеното домакинство на световното през 2006 г. продължава да тресе Германия с пълна сила. Оказалият се в центъра на бурята Франц Бекенбауер все още не е обелил и дума. Въпреки това разкритията с прословутите подкупи продължават. Немското издание "focus.de" разкри, че 27-годишното приятелство между Кайзера и Волфганг Нирсбах е разбито на пух и прах. Именно легендата на "Байерн" е можел да спаси доскорошната си дружка от лавината, която го заля.

Нирсбах сдаде поста си на президент на немската футболна федерация, а скандалите напълно разрушиха мечтата му да оглави УЕФА или ФИФА. Бекенбауер от своя страна държал ключа, с който да измъкне Нирсбах от калта. Двукратният световен шампион е наясно с всички схеми, с които Германия спечели домакинството, и можел лесно да оневини 64-годишния експрезидент. Кайзера се надява да се измъкне от деликатната ситуация заради факта, че не заема никакъв официален пост в немския футбол. Именно заради това той е недосегаем за вътрешни разследвания. Единственият шанс Франц да бъде държан под отговорност е, ако властите му повдигнат обвинения. След падението на доскорошния му приятел Нирсбах в Германия тече трескаво търсене на следващия футболен бос. Фаворити за поста са вицепрезидентът на федерацията Райнер Кох и ковчежникът Райнхард Гриндел. Очакванията са изборите за нов президент да се проведат най-късно през лятото на 2016 г. Междувременно стана ясно с какво Франц Бекенбауер се опитал да купи гласа на Джак Уорнър.

Легендата на "Байерн" обещал на бившата дясна ръка на Сеп Блатер множество билети за Мондиал 2006, както и приятелски мачове с тимове от КОНКАКАФ и обучение за местни треньори. Продажбата на билети на черно е сред любимите схеми на Уорнър. Чрез този способ той си докарвал милиони от всяко световно.

Дайк: ФИФА е сапунен сериал

Шефът на английската футболна асоциация Грег Дайк скочи на ФИФА. 68-годишният бос е бесен заради поредните разкрития за корупция при избора на домакин за световно. "Това се превръща в сапунен сериал. Всяка седмица излиза нещо ново. Започвам да си мисля, че няма домакинство, което да е спечелено по чествен начин. Организацията трябва да бъде реформирана изцяло. Не може да се продължава така. Първият ми конгрес беше в Бразилия. Имах чувството, че съм в Северна Корея. Всички се кланяха и възхваляваха лидера", избухна шефът на английския футбол.

Нервен срив прати Блатер в болница

Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер тотално рухна. Омаскареният швейцарец постъпи в болница заради нервна криза. "Той ще остане да се лекува до понеделник. Важното е, че всичко в главата му е наред. Блатер е в пълно съзнание и даже се усмихва", заяви говорителят на футболния бос Клаус Щьолкер. Той също разкри, че 79-годишният администратор няма намерение да се примири с 90-дневното наказание, което получи. "Сеп ми заяви, че щом членовете на ФИФА са го избрали за президент, то никоя комисия няма право да го извхърля от организацията. Той ще се завърне и ще продължи да се бори за реабилитирането си", отсече Щьолкер от името на Блатер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай