Караилиев и Цонов са финалисти на Евро 2016

Караилиев и Цонов са финалисти на Евро 2016 | StandartNews.com

Националите по лека атлетика Георги Цонов и Момчил Караилиeв  се класираха за финала в тройния скок от 23-ото европейско първенство в Амстердам. Квалификацията се проточи близо 2 часа заради огъване на дъските в секторите за засилване и на двата трапа, и неколкократна смяна с нови, за да не се контузят състезателите.

В крайна сметка Георги Цонов с отличен трети опит от 16,65 м завърши пети, Караилиев е седми с 16,59 м. с 16,34 м Златозар Атанасов остана на фаталното 13-о място, на само 11 см от 12-ото, което даваше право на участие във финала.

"Условията са добри, но организацията е под всякаква критика, коментира след състезанието Цонов. - Насрочват рейсовете от хотела за стадиона в един час, а после го променят в последния момент и доста хора включително и ние доста се изнервяме, защото излишно се налага да чакаме по много". Той бе доволен от представянето си.
Финала в дисциплината е в събота от 19,45 ч.

Преди тях Инна Ефтимова успя да се класира за полуфиналите на 100 м. Българката завърши четвърта с 11,39 сек в първа серия и по място си осигури участие в утрешния полуфинал.

Тази вечер с голям интерес очакваме участието на три българки въвфиналите на Евро 2016. Първа започва Радослава Мавродиева (гюле) - 18,05 ч (бъл.вр), след нея от 18,30 ч Мирела Демирева ще се бори за медал в скока на височина. Ивет Лалова-Колио ще опита да спечели титлата на 200 м в 20,10 ч (бъл. вр).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай