Изненада! На кой отбор е фенка Елизабет II

Смяташе се, че кралицата е от Уест Хям, но се оказа, че подкрепя друг клуб

Изненада! На кой отбор е фенка Елизабет II | StandartNews.com

 Дълги години на Острова се чудят кой отбор подкрепя Нейно Величество Елизабет II.

Смяташе се, че тя е привърженичка на "Уест Хем", но изглежда пристрастията ѝ са към друг лондонски клуб, съобщи бТВ.

Самата кралица рядко коментира темата, но според информации шокирала всички в Бъкингам през 2009 г., признавайки, че следи изкъсо изявите на "Уест Хем". Това твърдение обаче бе поставено под съмнение от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин, както и от бившата звезда от Висшата лига Сеск Фабрегас.

Корбин смята, че при коронацията си през далечната 1953 г. Елизабет II неслучайно е избрала обиколката ѝ да включва Upper Street - улица в територията на... "Арсенал". Политикът припомня и как през 2006 г. кралицата се оттегли от церемонията по откриването на "Емиратс Стейдиъм" - настоящия дом на "Арсенал", заради болки в гърба.

"Знаем, че кралица Елизабет е надпартийна, може би е и надфутболна. Мнозина в "Ислингтън" обаче са убедени, че тя е "артилеристка"!", заяви Корбин.

Твърдението му подкрепя и Сеск Фабрегас, който направи име във Висшата лига с "Арсенал" и "Челси". Испанският плеймейкър сподели, че през 2007 г. кралицата разкрила пред всички в "Арсенал", че подкрепя отбора.

"Изглежда гледа футбол. Каза ни, че е фенка на "Арсенал". Знаеше отлично кой съм и си разменихме няколко думи, което беше специално за мен", допълва Фабрегас.

Ако Елизабет II наистина подкрепя "Арсенал", това означава, че тя е вторият фен на "артилеристите" в кралското семейство. Принц Хари също е привърженик на тима, докато по-големият му брат Уилям е от "Астън Вила". Принц Чарлз не крие пристрастията си към друг елитен отбор - "Бърнли".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай