Неделя,

Изключителна новина за Шумахер. Радост за феновете

От: Иван Ангелов -
65461
Изключителна новина за Шумахер. Радост за феновете
A
A
A

Почитателите на Михаел Шумахер получиха новина, за която чакаха от доста години. Тя беше съобщена от близкия семеен приятел на Пилето – Жан Тод, който винаги е твърдял, че приема легендарния германски състезател от Формула 1 като собствен син, предаде "Блиц".

„Много съм радостен, че феновете не само в Германия, мислят толкова много за Михаел и постоянно питат за него. На всички искам да съобщя, че той е във вероятно най-добрите и грижовни ръце. Михаел е в най-доброто възможно състояние, ако се съди по настоящото му положение. Освен това е заобиколен от любовта на хората, които го обичат“, заяви Тод пред „Билд“.

„Докато съм жив, винаги ще му ходя на гости. Понякога се виждаме по три пъти в седмицата, но има случаи, когато не можа да отида при него в продължение на цял месец. Те са мои много близки приятели и сме в постоянна връзка. Ще направя всичко, което е по силите ми, за семейството на Шумахер“, допълни 76-годишният французин.

В същото време бившият мениджър на Пилето – Вили Вебер, обясни пред сп. „Щерн“, че след ужасния инцидент в края на 2013 г. той няма никаква връзка с роднините на Михаел.

„В първите месеци много страдах и се ядосвах, че не ми дават достъп до информация или до самия Михаел. След това обаче разбрах, че няма смисъл да се тревожа. Приех позицията не неговото семейство“, заяви Вебер.

80-годишният импресарио, който в продължение на 20 години беше един от най-близките хора до Михаел Шумахер разказа интересни моменти от кариерата на прочутия си клиент.

„Веднъж бях произвел 100 000 шампионски шапки за края на сезона във Формула 1, но Михаел не спечели титлата. Така и не му казах какво съм направил, тъй като той е много суеверен. Ако беше разбрал, щеше да полудее“, разказа Вебер.

„Когато го видях за първи път без състезателния шлем, се запитах: „Нима това е Шумахер?“. Очаквах нещо като Супермен и затова бях изненадан. Неговата волева брадичка обаче ме убеди, че имам работа с амбициозен човек“, призна мениджърът.

Година по-късно (през 1994 г.) неговият усет се потвърждава, тъй като Михаел Шумахер печели първата от седемте си шампионски титли, която на следващата година защитава.

„През 2000 г., когато за първи път стана шампион на Формула 1 с Ферари, цяла Италия празнуваше. Михаел изпи голямо количество Бакарди-Кола и беше толкова въодушевен, че подаряваше кофи с изстудено шампанско на всеки, който срещнеше на партито“, спомни си Вили Вебер.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com