Иво Тонев: Щяхме да бъдем като ЦСКА, но се справихме

Иво Тонев: Щяхме да бъдем като ЦСКА, но се справихме | StandartNews.com

Членът на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев сподели, че "сините" са били застрашени от това да не получат лиценз за новия сезон в "А" група, както това се случи с ЦСКА и "Локомотив" (София).

„Едно нещо трябва да е ясно на всички. Левски никога не може да живурка. Докато аз съм в Левски, това няма да се случи. Миналия сезон не всичко в спортно-технически план бе както трябва, но успяхме да вземем лиценз, иначе сега щяхме да бъдем ръка за ръка с ЦСКА и Локомотив София във В група", коментира Иво Тонев пред bTV.

"Беше реално да бъде в тази ситуация преди 3 месеца, но не го допуснахме с целия труд на целия УС на Левски и феновете. Имаше пенсионери, които даряваха по 15 лева. Има хора с възможности, които и сега гледат, и се подсмихват, подиграват и вероятно таят някаква злоба, а пенсионери идваха и даваха по 10 лева."

Иво Тонев хвърли повече светлина и около финансовата ситуация при „сините".

„Бюджетът на Левскк за новия сезон е в размер на 6,5 млн. лева, като 1,5 млн. ще отидат за погасяването на стари задължения. Бюджетът за заплати ще бъде намален до 200 000 лева. Досега беше в размер на 260 000. За момента Георги Иванов и Константин Баждеков се справят с тези рамки", каза още той.

„Таванът на заплатите ще бъде около 6000 евро за чужденци. Бихме могли да нарушим тази граница с 500 или 1000 евро, но ако вземем по-малко играчи. Месечният бюджет за заплати ще бъде до 200 000 лева", увери Тонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай