Иво Ангелов: Не съм и помислял за загуба

Иво Ангелов: Не съм и помислял за загуба | StandartNews.com

София. Световният шампион от Мондиала в Будапеща Иво Ангелов се прибра късно снощи в София, а на летището призна, че и за момент не е помислял, че може да загуби във финалния двубой. "Дадох всичко от себе си и се получи", каза той.

Класикът ни дублира европейската си титла след трудна победа над руснака Иван Куйляков с 3:2 в решаващата схватка.

"Ужасно съм щастлив, благодаря на всички приятели, журналисти, на всички, които са дошли да ме посрещнат. Най-ценното ми отличие се роди на 1 януари. Иначе другите две, и те са много ценни за мен, но малката ми дъщеричка е най-важното нещо. Чувствах се в много добра форма, нито за миг по време на срещата не съм си помислил, че мога да загубя. Дадох всичко от себе си и се получи, станах първи и зарадвах цяла България", коментира Ангелов, цитиран от БГНЕС.

"Следващата ми цел е Олимпиадата в Рио през 2016 година. Да сме живи и здрави, да се подготвяме добре и ще преследваме тази цел. Много неща съм научил от Армен Назарян, но най-важното е да повярвам в себе си. Той ми каза точно това - че съм най-добър и да вярвам в себе си. Искам да му благодаря, не само на него, но и на целия треньорски щаб и целия колектив. Без тях нито аз ще съм световен шампион, нито Христо Маринов и Елис Гури ще са световни шампиони", каза още той.

"За Иво никога не съм имал съмнения - той трябва да се бори докрай срещу съдии, срещу руснаци, срещу цяла зала", обяви треньорът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай