Иво Ангелов на финал за световната титла по борба

Иво Ангелов на финал за световната титла по борба | StandartNews.com

Будапеща. Европейският шампион на България Иво Ангелов ще се бори за световната титла в категория до 60 кг. на първенството по борба, класически стил, в Будапеща.

Националът ни записа три категорични победи - технически туш за по 7:0 срещу Хуан Карлос Лопес (Колумбия) и сърбина Кристиян Фриз, после се справи с поляка Едвард Барседжан - 8:2, а на полуфиналите пребори и южнокорееца Сунг Ву с 1:0. Така за титлата по-късно днес Ангелов ще излезе срещу руснака Иван Куйляков.

В категория до 96 кг. европейския ни вицешампион Владислав Методиев вероятно ще продължи на репешажите за бронза. Той започна с успех срещу поляка Кзибицки с 8:2, но в следващия кръг падна от бронзовия олимпийски медалист и двукратен № 1 в Европа Алексанян (Армения). След малко арменецът ще се бори на полуфиналите с унгареца Кис, и ако го надвие ще даде втори шанс на нашия национал.

При 84-килограмовите бившият световен и европейски шампион Христо Маринов загуби на старта от узбека Асакалов. Съперникът му после падна и така българското участие приключи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай