Ивет Лалова: Уредих Болт в хотел за кучета

Цветя и антики изненадаха атлетката в Стара Загора

Ивет Лалова: Уредих Болт в хотел за кучета | StandartNews.com

Стара Загора. Безспорната прима на българската лека атлетика Ивет Лалова усети обичта на хората и в Стара Загора. Най-бързата бяла жена е в Града на липите, за да участва за националния тим в 66-ата Балканиада. Още с излизането си от хотел "Верея" и минаването на 200 м до общината Ивет бе разпозната веднага и позира няколко пъти за снимки със свои фенове. По време на официалната пресконференция Лалова получи и огромна кошница с цветя от името на община Стара Загора.

"Благодаря на Добромир Карамаринов, че ме покани да участвам. Винаги, когато бягам за националния тим, и то в България, се чувствам горда и давам най-силните си резултати", заяви атлетката пред журналистите.

"За мен ще е чест да бягам на този стадион, на който Йорданка Донкова постави световния рекорд. Домакините заслужават едно голямо благодаря за това, че в тези трудни времена са успели да направят нова писта и да реновират съоръжението. Този стадион е един диамант за българската лека атлетика". Според Ивет, ако се напаснат няколко важни компонента, като време, писта и конкуренция може и да покаже силен резултат на Балканиадата.

Тя бе категорична, че голямата й цел е достигането до финалите на 100 и 200 м на световното в Москва през август, както и отлично представяне с отбора на Балканите в "Първенството на гигантите" на 31 август в Лион. След пресконференцията Лалова бе поканена да разгледа музея на Стара Загора. На път за историята красавицата разказа, че любимият й лабрадор Болт в момента е останал в Риети. "Успях да уредя Болт в хотела за кучета за 350 евро на месец", разказа Ивет. Годеникът й Симоне много искал да дойде с нея в Стара Загора, но Балканиадата съвпаднала с италианския шампионат.

В музея домакините я изненадаха с историческото парче от старата тартанова писта, от което през 1988 г. Донкова стартира и постига недостижимите и до днес 12,21 сек на 100 м с препятствия. Именно върху това парче тартан Ивет направи импровизиран старт и се снима за спомен. След това се разписа и в книгата за посетители на музея.

Изненадите за атлетката обаче продължиха. Домакините на музея я поканиха да види и възпоменателна плоча от олимпийските игри през II век, на която пише, че Стара Загора е имала шампион Марк Улпии. На изпроводяк Ивет не отказа още снимки с любезните домакини, които й пожелаха много медали и рекорди. Двучасовият рейд на атлетката стана причина тя да отмени следобедната си тренировка. На Балканиадата Лалова ще стартира на 100 м и в щафетата на 4х100 м, като и двата старта са днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай