Ивет и Денис блестят на Балканиадата в Стара Загора

Ивет и Денис блестят на Балканиадата в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Звездите на българския спринт Ивет Лалова и Денис Димитров постигнаха убедителни победи на 100 м в 66-ата Балканиада в Стара Загора. Пред 3000 зрители Ивет спря хронометъра на 11,15 сек., а Денис на 10,32 сек. По-късно Лалова помогна за първото място и на щафетата ни на 4 х 100 м (на снимката).

„В България се чувствам като Юсейн Болт", каза след финала Ивет. "Тази подкрепа, която получавам, означава, че си върша работата добре и ме кара да продължавам напред".

Победи днес за България взеха още Митко Ценов, Силвия Дънекова (на 3000 м с препятствия), Георги Иванов (гюле).
След 42 дни лечение на контузия Ваня Стамболова се завърна на пистата с трето място на 400 м. Утре тя ще се пусне и в коронната си дисциплина 400 м с препятствия.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри, че градът ще се кандидатира за домакин на европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 години през 2017 г. Вицепрезидентът на Европейската атлетика Карел Пилни обра аплодисментите по време на откриването, като благодари на чист български за отличната организация на АБАФ и прекрасната публика. Шефът на Асоцията на балканските атлетически федерации Добромир Карамаринов ръководи заседание на АБАФ, на което бе решено сборният тим на Балканите да има лагер в Истанбул преди „Първенството на гигантите" в Лион на 31 август. За участие в него ще бъдат поканени всички балкански шампиони.

Да види състезанието в Стара Загора дойде и бившия премиер Бойко Борисов „Много съм щастлив, че днес съм тук в Стара Загора", каза за Стандарт Нюз Борисов. "Едно прекрасно съоръжение сме направили. Поредната лекоатлетическа писта. Балканиада. Над 700 души участват. След като направихме писти в Русе, Варна, Правец, Сливен. Сега Ивет Лалова отново има възможност да бяга на чисто нова писта. И то виждате какво прекрасно съоръжение има тук. След месец ще стане и залата в Стара Загора, която сме проектирали, финансирали и построили".

Сред гостите на обновения стадион „Берое" бяха още старозагорския митрополит Галактион, ексминистъра на спорта Свилен Нейков, примата ни в спринта от близкото минало Анелия Нунева и нейния брат Пламен, който е депутат от ГЕРБ.

В неделя са последните 20 дисциплини от Балканиадата. БНТ 2 и БНТ свят ще излъчват пряко от 17,30 до 19,30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай