Италия остана без Марио Балотели

Италия остана без Марио Балотели | StandartNews.com

Милано. Нападателят на Италия Марио Балотели приключи с участието си в турнира за Купата на Конфедерациите. Причината е контузия в бедрото. Футболистът е изпратен обратно към Милано, където клубните лекари на "росонерите" ще преценят точно какво е състоянието му и ще го лекуват.

Бившият играч на Манчестър Сити вкара в мачовете от групата срещу Мексико и Япония. Той изигра и 90 минути срещу Бразилия, но няма да бъде на разположение на Чезаре Прандели за полуфиналния двубой срещу Испания в четвъртък.

"Футболистът няма как да се възстанови до неделя, когато е финалът на турнира. Предпочитаме да не рискуваме с него", BBC Sport цитира лекаря на националния тим на Италия.

Балотели играеше като единствен централен нападател в системата на Италия в първите три двубоя на тима, а Прандели може да разчита още на Алберто Джилардино, Себастиан Джовинко и Стефан Ел Шаарауи в атака.

Плеймейкърът Андреа Пирло може да се възстанови на време за двубоя с Испания, след като пропусна мача с Бразилия заради контузия в прасеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай