Италия може да остане и без футболен шампион

Три варианта за справяне с кризата обмислят на ботуша

Италия може да остане и без футболен шампион | StandartNews.com

Шефовете на футбола в Италия обсъждат три варианта на развитие на събитията в случай на продължение на разпространението на коронавируса COVID-19, пише La Repubblica. Ако епидемията продължи да върлува из цяла Европа, най-вероятно Евро 2020 по футбол ще бъде преместено, а националните шампионати ще се доиграят лятото. Континенталното първенство в такъв случай ще се проведе през есента или догодина. 
Вторият вариант е подновяване на Серия А през месец май и значително уплътнение на графика, при който отборите ще бъдат принудени да провеждат мачове през два-три дена. 
Оставащите срещи от Купата на Италия при такова развитие ще бъдат изиграни през юни или август. Най-лошият сценарий е пълна отмяна на първенството на Италия.  В такъв случай шампионският трофей няма да бъде връчен на никой, а местата в евротурнирите ще бъдат разпределени с оглед на сегашното им положение в таблицата. Тогава отборите, намиращи се в зоната на изпадащите, ще останат в лигата, а от Серия В промоции ще получат два отбора. По този начин Серия А ще се състои от 22 отбора. Този вариант обаче е най-малко вероятен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай