Искат милиони от "Левски" за играчи

Искат милиони от "Левски" за играчи | StandartNews.com

За един от набелязаните играчи ни искаха 1 милион, за друг 2, за трети и четвърти от списъка дори не питахме, така треньорът на "Левски" Стойчо Стоев обяви липсата на нови попълнение по време на първата тренировка на тима за 2016 г. Спецът изведе 19 играчи на помощното игрище, сред които е още едно бебе - Петър Иванов. Нападателят от набор 99 бе обявен за отличник №1 от подразделението на школата в стадион "Раковски". Освен него в заниманието взеха участие и наборите му Алекс Боримиров и Атанас Кабов, които обаче вече знаят какво е да си част от първия отбор.

"Селекцията е труден процес и се оказва, че 1 млн. лева са малко. Работим от месец насам по нея. Някои директно отказват, други ни бавят и пак правят това, за трети България не е атрактивна дестинация. Идва и заплащането. В бившите съветски републики дават много повече. Не искам да казвам имена, но едно от тях директно ни се изсмя като чу за какво става въпрос и затвори телефона. Освен това сега внимаваме много. Работим с мисъл за бъдещето, не искаме да стават грешки. Целим се в играчи на по 24-25 години, които да се впишат с младите в отбора и ще бъдат инвестиция за бъдеще. Ще плащаме. В момента е трудно да се намерят свободни агенти. А и играч, който струва 0 пари си е грешка от самото начало. Има нещо, след като в чужбина не го искат. Не знаете също така колко хора съм отказал", коментира Стоев. "От селекцията зависи дали ще бъде конкурент на "Лудогорец". Едно е да си с "Лада", а друго с "Мерцедес"", завърши Стоев.

Около 100 запалянковци се изсипаха на "Герена", за да видят как новото лице в щаба на Стоев Роко Перота подгря здраво футболистите. Сред тях бе и Ради Цонев, който си тръгва през лятото. Мисяк, който ще го стори сега, дори не се съблече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай