Исинбаева иска дете и сватба

Рускинята се оправда за гей скандала, в който се забърка

Исинбаева иска дете и сватба | StandartNews.com

Москва. Руската звезда в леката атлетика Елена Исинбаева определено ще запомни световното в Москва. Тя смаза конкуренцията в овчарския скок, но това не бе най-актуалното. След като захапа златния медал, Елена обяви, че ще се оттегли от спорта за известно време. "Да, ще си взема известна почивка", обяви изненадващо Исинбаева. "Искам дете. Искам да забременея", добави тя. Жълтите издания в Русия веднага пък обявиха, че атлетката чака наследник. "Експрес Гадзета" публикува интервю с 31-годишната шампиона, озаглавено "Елена е вече бременна". Интересно е обаче, че никъде в текста тя не казва подобно нещо. "Мъжът ми не иска да се показва наяве. За това го крия. Като забременея, пак ще трябва да тренирам, иначе ще заприличам на хипопотам", казва Исинбаева в интервюто.

Вчера трикратната световна шампионка се прибра в родния си Волгоград. На летището тя отдели време за всеки фен, който искаше автограф, и намери време, за да отговори на въпросите на местните журналисти. "Сватба ли? За да има подобно събитие, трябва да има предложение. Със сигурност искам един ден това да ми се случи", каза Исинбаева на аерогарата и отклони темата.

На Мондиала в Москва Елена се забърка в гей скандал. Преди шампионата на планетата в Русия беше приет закон, който забранява откритото промотиране на хомосексуалността и гей парадите.

Именно за това скачачката критикува стабилно шведката Ема Грийн-Трегаро, която изрисува ноктите си с цветовете на гей дъгата - червено, жълто, златисто, синьо и лилаво. "Видях дъга над Москва и просто реших да го направя", обясни маникюра си Трегаро. Това вбеси Исинбаева, която заяви, че осъжда подобна постъпка. Дни след това, явно размислила, рускинята се оправда. "Думите ми не бяха разбрани правилно. Всеки може да прави каквото си иска все пак", каза Елена, която пък на шампионата на планетата скача с лак на ръцете с цветовете на руския флаг.

Гей скандалите обаче не спряха до тук. Истински шок предизвикаха атлетките на Русия Ксения Ризова и Татяна Фирова след финала на 4 по 400 м. Блондинките взеха отношение по анти гей закона, който забрани проява на хомосексуалност в Русия, и се награбиха на почетната стълба. "Не искам да коментирам колежките", каза Исинбаева по повод пък на тази случка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай