Интер излъга Порто, Ман Сити си тръгна с 1:1 от Лайпциг

Реваншите са на 14 март

Интер излъга Порто, Ман Сити си тръгна с 1:1 от Лайпциг | StandartNews.com

Интер победи с 1:0 у дома Порто в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига по футбол на Европа, предаде БНР. Единствения гол вкара Ромелу Лукаку в 86-та минута.  

От 73-та минута португалците бяха с човек по-малко, след като Отавио фаулира Чалханоглу и получи втори жълт картон. До края „нерадзурите“ натиснаха и стигнаха до победата с гол в 86-та минута. Николо Барела центрира добре в наказателното поле, а Лукаку прати топката с глава в гредата. Все пак тя се върна при него и този път нападателят на сбърка и резлизира за 1:0. Така белгиецът се разписа във втори пореден мач за Интер, след като бе точен и при успеха с 3:1 над Удинезе в мач от Серия А.

В другия двубой за вечерта Манчестър Сити си тръгна с равенство 1:1 от гостуването на Лайпциг в Германия. Така „гражданите“ единствени от английските отбори в осминафиналите на Шампионската лига не загубиха в първия си мач.

Рияд Марез даде аванс за Ман Сити в 27-та минута със страхотно насочен удар под гредата, а в 70-та Йошко Гвардиол изравни.

Реваншите са на 14 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай