Има нов лидер в първенството

Футболистите на Берое отнесоха Черно море с 4:0 и ще нощуват на първата позиция

Има нов лидер в първенството | StandartNews.com

Берое е новия лидер в efbet Лига. Старозагорци разгромиха вкъщи Черно море с 4:0. Те са без загуба от 6 кръга, като имат 14 точки и голова разлика 10:0. Те водят с две на отбора на Лудогорец, който гостува на третия ЦСКА-София в неделя.

Първата възможност в мача се откри за голмайстора на гостите Исмаил Иса, който бе изведен сам срещу Георги Георгиев, но вратарят на старозагорците спаси удара. До края на полувремето обаче доминираше Берое и домакините откриха резултата след три пропуска на Кукула, Макута и Мезаг. В 40-та минута обаче Крум Стоянов подаде по земя в наказателното поле и Кукула разстреля Георгиев с мощен шут. Берое увеличи преднината си шест минути след началото на второто полувреме, когато отново Кукула получи центриране в наказателното поле и този път преодоля Георгиев с прецезен удар с глава в далечния ъгъл. В 58-та минута Берое увеличи преднинта си на 3:0, след като Алиун Фал принуди Георгиев да излезе и да го посрещне вдясно по атаката, след което го финтира и подаде на непокрития на границата на наказателното поле Иван Минчев. Халфът стреля моментално и вкара третия гол за домакините.

Положението за гостите стана трагично в средата на второто полувреме, когато те останаха с човек по-малко и пуснаха четвърти гол. Исмаил Иса бе изгонен за удар без топка срещу Георги Ангелов в 65-та минута, а Алиун Фал вкара за 4:0 само три по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай