Илиана Раева за спортния министър: От една страна на барикадата сме

Двамата бързо са изгладили различията си и ще работят заедно за благото на родния спорт

Илиана Раева за спортния министър: От една страна на барикадата сме | StandartNews.com

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обобщи интересния си, изпълнен с всякакви страсти и катарзиси живот с репликата: "Все съм в окото на бурята."

В предаването "120 минути" по бТВ тя разказа за скорошното противоречие с новия спортен министър Радостин Василев, първите си стъпки в художествената гимнастика и бъдещите си цели.

Раева сподели, че с министър Василев бързо са изгладили различията си и ще работят заедно за благото на родния спорт. "С министъра сме от едната страна на барикадата. Много мъжки постъпи той, обади ми се и се извини. Аз също му се извиних. Вярвам, че този млад човек афишира желанието си да направи много неща за спорта", каза Раева. 

Тя призова новото правителство да направи спорта държавна политика. Освен това смята, че бюджетът, който е предвиден за спорта, трябва да бъде доста по-различен.

"Винаги може да е по-добре. Те (олимпийските шампионки от ансамбъла - бел.ред.) получиха 250 000 лв. Мога да кажа, че нашите спортисти са добре платени, но смятам, че бюджетът за спорта трябва да е по-различен. Бюджетът зависи от успехите, а моята работа е да работя добре с всеки министър", каза Раева.

Успехите на Илиана Раева като гимнастичка са впечатляващи. Тя е световна шампионка на бухалки от Лондон през 1979 г., 4-кратна европейска шампионка: в многобоя от първенството на Стария континент в Амстердам през 1980 г., пак там – злато на въже, бухалки, обръч.

4-кратна световна вицешампионка: на топка от Лондон през 1979-а, в многобоя от първенството на планетата в Мюнхен през 1981-а и пак там – сребро на обръч и лента.

Разкрива, че в началото на спортния си път никак не е харесвала художествената гимнастика. На първото си състезание завършва предпоследна - на 38-а позиция. На следващата година обаче става държавна шампионка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай