Изключителна драма за знаменит спортист! Мина ли страшното

Какво е състоянието на Роман Костомаров

Изключителна драма за знаменит спортист! Мина ли страшното | StandartNews.com

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров не е в депресивно състояние, след като преди дни претърпя операция за ампутация на пръсти на лявата ръка. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на анонимен източник, предаде БТА.

По-рано вестник "Московски комсомолец" съобщи за операцията по отстраняване на пръстите на ръката на фигуриста.

"Той се възстанови напълно след микроинсулта. Лекарите все още не наблюдават негативни последици. Преди дни му направиха ампутация на пръсти на лявата ръка. Сега състоянието му е задоволително.

Депресивно настроение не се наблюдава. Диша сам, трудно говори заради тръбата в гърлото, но се старае. Има голямо желание да напусне болницата", каза източникът.

На 10 януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крак и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай