Играчите на Камерун отказаха да тръгнат към Бразилия

Играчите на Камерун отказаха да тръгнат към Бразилия  | StandartNews.com

Националният отбор на Камерун отказа да се качи на самолета за Бразилия, където трябва да вземе участие в предстоящото Световно първенство. Причината е скандал свързан с бонусите, които футболистите трябва да приберат от турнира.

Френското издание L'Equipe съобщава, че играчите са взели участие в последните контроли с надеждата, че казусът с бонусите, давани от ФИФА, ще бъде разрешен преди началото на Мондиала.

Последните предложения от страна на управниците в Камерун обаче все още не удовлетворят състезателите.

Тази седмица футболистите отказаха да приемат националния флаг от премиера на страната по време на традиционната церемония. Наложи се селекционерът Фолкер Финке да се намесва, за да се избегнат повече публични проблеми.

Сега пък стана ясно, че играчите са решили да останат в хотела вместо да се насочат към летище. Феновете пък призоваха футболистите да поемат към Бразилия.

По-късно пък Финке сам заяви, че разногласията вече са изгладени и няма да има проблем. 

"Знаете, че доста често в Африка се случват такива проблеми. Но вече всичко е изчистено, можем да заминем за Южна Америка във всеки един момент, в който ни бъде резервиран полетът", заяви селекционерът.

"Вече има разбирателство между шефовете и играчите, така че феновете могат да са спокойни, че ще гледат Камерун на Световното. Да се надяваме, че няма да има повече такива неприятности", сподели още Финке пред германските медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай