Хубчев и Балъков хвалят момчетата си

Хубчев и Балъков хвалят момчетата си | StandartNews.com

Стара Загора. Селекционерите на "Берое" и "Литекс" - Петър Хубчев и Красимир Балъков, взаимно похвалиха момчетата си за сърцатата им игра на стадиона под Аязмото в последния мач от 14-ия кръг в понеделник вечер. Старозагорският тим не остави съмнение в превъзходството си и победи убедително с 2:0, и двата гола отбеляза бразилецът Елиаш да Силва.

„Ние разчитаме единствено и само на колектива, нямаме футболисти, които могат да ни решат мача от 1-2 ситуации. В деншната среща това беше очевадно", подчерта за пореден път силата на колективния дух сатаршия на старозагорци. Той не скри удовлетворението си от победата, постигната въпреки отсъствието на много контузени и наказани футболисти. Хубчев се надява за мача с "Левски" в събота повечето от тях да са на линия. Селекционерът увери, че няма да има проблеми с физическото възстановяване на отбора до събота и той ще бъде готов за битката на "Герена".

„Момчетата имаха желание за победа, дадоха всичко от себе си, но не можахме да намерим пътя към гола", похвали своите футболисти и селекционерът на "Литекс" Краси Балъков. Според него макар, че резултатът изглеждал категоричен, през по-голямата част на мача неговият отбор диктувал ритъма на игра. Ако ловчанлии били отбелязали при единственото си чисто положение през първото полувреме, срещата може би щяла да се развие по друг начин.

„Най-младият – да, но най-слабият – в никой случай. Във футбола няма чудеса, резултатите се постигат постепенно и с постоянство", така Бала отговори на критиците си, че това бил най-слабият "Литекс" в последните 2-3 години. Тези критики според него убиват единствения клуб у нас, който налага и дава път на младите футболисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай