Христо Йовов: Може да отложим Вечното дерби

"Левски" разклати "Лудогорец" с 1:0

Христо Йовов: Може да отложим Вечното дерби | StandartNews.com

Техническият директор на "Левски" Христо Йовов обяви, че Вечното дерби с ЦСКА за Купата на 19 декември може да бъде отложено, ако времето продължи да се влошава. "Футболът все пак е за хората", отсече той. "Казах и през седмицата, че имаме проблем - лъкатушим. Нека да направим два-три такива мача и тогава ще говорим за амбиции. Това единствено ме притеснява", обяви още Йовов след успеха с 1:0 над Лудогорец. След срещата Йовов влезе и поздрави съдията.

"Левски" разклати земята под лидера "Лудогорец" два кръга преди зимната пауза. "Сините" отново показаха, че не са подценяване и записаха първа победа в Разград. Ларсен Туре прати домакините в нокдаут още в 3-ата минута. Домакините не успяха да се съвземат. Това бе втора поредна издънка на шампионите на "Лудогорец арена" след 1:1 с "Черно море" в сряда.

Двата отбора хвърлиха доста нерви, а в единоборствата бяха безкомпромисни. Реферът Георги Иорданов показа шест жълти картона на "Лудогорец" и 8 за гостите от София. Два се превърнаха и в червени. В 75-ата минута капитанът на "Левски" Станислав Ангелов изрита топката след съдийски сигнал и пое с разправии към съблекалнята. В продължението пък Кайсара изпусна нервите си и се нахвърли на Вутов, което му струва втори жълт картон. Вратарят на "сините" Пламен Илиев отчая Безяк и останалите играчи на "Лудогорец" с изявите си. Помогна му и гредата в 89-ата минута. Колегата му Владо Стоянов пък направи всичко възможно и не позволи на гостите да вземат по изразителен успех. Той спаси удари на Макриев, Мюлдер и Боби Цонев, който излязоха очи в очи с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай