Херо: Офертата на "Левски" бе по-изгодна

Херо: Офертата на "Левски" бе по-изгодна  | StandartNews.com

Пловдив. Днес на специална пресконференция, президентът на Ботев Пловдив Иван Джиджев представи новите хора в управлението на клуба - изпълнителния директор Тервел Златев и спортно-техническия директор Димитър Димитров. Срещата с журналистите продължи повече от 30 минути, като ръководителите на "Ботев" отговориха коментираха предимно въпроси, свързани с организацията в клуба, докато отговорите по спортно-техническите въпроси бяха отложени за 6 юни, когато стартира подготовката на отбора за новия сезон.

Димитър Димитров - Херо бе откровен, че постът, който заема, е нов за него, но работата му е позната. "Аз също благодаря за вниманието и отправената ми от ръководството покана. Дойдох, за да помогна в израстването, както на първия отбор, така и на школата. Ще утвърдим методика на работа, с която да помогнем в изграждането и бързата интеграция на юношите в първия отбор. Знам, че това няма да стане за няколко дни, нужно е време, търпение и постоянство. Не съм привърженик на високопарните изказвания и предпочитам за мен да се съди по работата ми. Надявам се да намерим общ език, защото съм дошъл с желанието да помогна за развитието на "Ботев" ", каза пред медиите специалистът, цитиран от официалната страница на "канарчетата".

"Наистина имах и други възможности за продължаване на кариерата си. Вероятно доста хора си мислят, че приех предложението на "Ботев" заради финансовите възможности. Офертата на "Левски" бе по-изгодна в това отношение, а причините да избера Пловдив са съвсем други, но не искам изпадам в детайли, защото са доста лични. Знам, че ще бъда атакуван заради работата ми в "Локомотив" Пловдив и "Левски". Очаквам да имам проблеми в това отношение. Във всички клубове, в които съм работил, съм се опитвал да бъда максимално коректен. Там, където съм работил, винаги са ме канили отново. Гордея се с това, колкото и нескромно да звучи. Ще дам всичко от себе си в работата си за "Ботев" и се надявам да успея. В случай, че това не се случи, аз съм достатъчно самокритичен, за да усетя, че не се справям и да си тръгна сам", заяви още спортният директор на "жълто-черните".

"Назначенията, които ви представяме днес са израз на нашето разбиране, че доказаният професионализъм е решаващият фактор, който ще допринесе за по-нататъшното развитие на клуба. Назначението на Тервел Златев има за цел организирането на дългосрочна стратегия за развитието на "Ботев", която включва оптимизирането управленската структура в клуба, поставяне на бюджета на нова основа и ред други неща. Що се отнася до новия спортно-технически директор, нашето разбиране е, че клубът се нуждае от дългосрочна политика и в това направление. Политика, която да отчита всички фактори в спортно-техническата част и да допринесе за общи и координирани действия от най-малките възрастови групи до представителния отбор. Точно такъв стил на работа очакваме от Димитър Димитров", заяви Иван Джиджев при представянето на двамата нови директори.

„Благодаря на собственика на клуба Цветан Василев и президента Иван Джиджев за оказаната ми огромна чест и покана да работя за един от най-титулуваните и обичани клубове в България, който има истински и верни привърженици, на които всеки един клуб може да завиди. От днес Ботев се превръща в моя мисия. Трябва да върнем отбора до нови върхове и там, където му е мястото и в Европа. Това е нещото, на което ще се посветя и ще бъда достатъчно амбициран за това и същевременно отговорен пред хората, които ми се довериха. Надявам се скоро да имаме поводи за положителни емоции и да донесем така желаните от "жълто-черната" общественост успехи. От днес съм един от Вас и се надявам да си подадем ръка и да работим заедно за благото на "Ботев"", бяха първите думи на Тервел Златев, в качеството му на изпълнителен директор на клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай